UDFLUGTER

Köprülu Canyon er en kløft og en 366 km2 national park nær Antalya.
Köprülü Canyon er 400 m dyb på nogle steder og strækker sig 14 km langs Köprü floden.

Riv en dag ud af kalenderen og hyg jer med og mod hinanden i Fun Forest Park.

En Tropy Day i Fun Forest Park består af Teambuildingslege, Paintball og ATV kørsel.

Duften af fyrreskov i næseborene, jord og mudder sprøjtende til alle sider og adrenalin susende rundt i kroppen. En mountainbiketur i Taurus bjergene bag Antalya kan give de fleste et kick, de husker i årevis efter.

Antalya er en af de største og mest livlige byer i Tyrkiet og byder på et utal af kulturseværdigheder og naturskatte. Byens beliggenhed ud til den tyrkiske middelhavskyst har gjort den til et naturligt centrum for kulturelle aktiviteter og turisme i regionen.

Aspendos
En fotogen sekjuks bro krydser Kopru floden på vejen til Aspendos, 49 km øst fra Antalya. Vejen fortsætter forbi Aspendos Jewellery Centre til den gamle Aspendos by som har den bedste preserverede antikke teater med plads til 16.000.

Enhver tyrkisk by har minimum et hamam og Antalya har naturligvis flere. Ifølge traditionen besøges hamam jævnligt, også med venner og familie. Det foregår ofte i smukke og flere hundrede år gamle bygninger – med bademestre i både fælles eller køns separate baderum.

Vil man gerne have fart over feltet på sin ferie? Så er Quad Safari lige noget.

Men det er også mere end støvskyer og hjulspor.

Paintball er klart en spændende aktivitet, der kan føre rigtig meget sjov med sig. Det sjove ved paintball er at skyde og kan konkurrerer enten på hold eller enkeltvis.

Jeep Safari er absolut en af de bedste oplevelser Tyrkiet har at byde på. Man kører langt væk fra den pulserende by, op til stilheden i Taurusbjergene, og undervejs stoppes der for at udforske den smukke, uspolerede natur.

Tyrkiet er ideel for både erfarne og førstegangsdykkere, takket være dets varme og klare vand.Verdenen under havets overflade byder på mange forskellige slags fisk, fiskestimer og endda havskildpadder.

Med de skovklædte bjerge og slugter som kulisse er en rundtur til Termessos en stor naturoplevelse, selv om kun få af ruinerne er velbevarede. Byen blev sandsynligvis grundlagt i 900-tallet f.Kr. men blev først kendt i verdenshistorien, da Alexander den Store kom forbi med erobringstogt.

Tag med op på bjerget Tahtali – her er pragtfulde udsigter. Bjerget Tahtali rejser sig ca. 2.300 meter over havet og langs med bjerget, er der en svævebane op til toppen.

Antalya Museum er absolut et besøg værd og et af Tyrkiets bedste. Det skyldes bl.a. fordi de arkæologiske fund både er ordnet i perioder og efter, hvor de er fundet.

Facebook